Smokey's original BBQ-saus
Saus uit een flesje? Kan. Maar deze zomer maak je hem zelf.
Aan de slag
Verhit in een pan de appelciderazijn, cola, het appelsap, de sojasaus en worcestershiresauce tot tegen de kook aan. Voeg de suiker, appelstroop, tabasco en bbq-kruiden toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de ketchup, honing en crema balsamico toe en roer alles goed door. Draai het vuur laag en laat de saus 15 min. zachtjes koken. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen. Schenk over in een schone fles of pot. Sluit af en bewaar tot 2 weken in de koelkast.
Smokey's original BBQ-saus
Saus uit een flesje? Kan. Maar deze zomer maak je hem zelf.
bijgerecht
null porties
145 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Verhit in een pan de appelciderazijn, cola, het appelsap, de sojasaus en worcestershiresauce tot tegen de kook aan. Voeg de suiker, appelstroop, tabasco en bbq-kruiden toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de ketchup, honing en crema balsamico toe en roer alles goed door. Draai het vuur laag en laat de saus 15 min. zachtjes koken. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen. Schenk over in een schone fles of pot. Sluit af en bewaar tot 2 weken in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 ml appelciderazijn
75 ml cola
75 ml appelsap
2 el sojasaus
50 ml worcestershiresauce
4 el bruine basterdsuiker
2 el appelstroop
1 el tabasco
3 el Piggy Mix BBQ Rub
500 ml ketchup
100 ml vloeibare honing
3 el dressing balsamico
Dit heb je nodig
afsluitbare fles of pot (500 ml)