BBQ baked beans
Het roken van de bonen kost tijd, maar het is het wachten waard.
Aan de slag
Bereid de barbecue voor op indirect grillen en breng de temperatuur naar 110 °C. Snijd het ontbijtspek, de knoflook, jalapeñopeper en koriander fijn, snipper de rode ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak het ontbijtspek 3 min. Voeg de paprika, ui, knoflook, jalapeñopeper en koriander toe en bak nog 4 min. Dit kan op het fornuis of in een vuurvaste schaal op het hetere deel van de barbecue. Voeg de basterdsuiker, witte bonen in tomatensaus, zwarte bonen, barbecuesaus, worcestershiresaus, mosterd, barbecuekruiden en tabasco toe. Schep in een vuurvaste schaal (of aluminium wegwerpschaal).
Leg het rookhout op de kolen, plaats de gevulde schaal op de barbecue en doe de deksel erop. Rook de baked beans naar smaak 1-4 uur indirect op het rooster van de barbecue. Roer om de 30 min. goed, zodat de rooksmaak zich door de bonen mengt. Voeg af en toe wat rookhout toe aan de kolen.
BBQ baked beans
Het roken van de bonen kost tijd, maar het is het wachten waard.
bijgerecht
null personen
365 kcal
30 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Bereid de barbecue voor op indirect grillen en breng de temperatuur naar 110 °C. Snijd het ontbijtspek, de knoflook, jalapeñopeper en koriander fijn, snipper de rode ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak het ontbijtspek 3 min. Voeg de paprika, ui, knoflook, jalapeñopeper en koriander toe en bak nog 4 min. Dit kan op het fornuis of in een vuurvaste schaal op het hetere deel van de barbecue. Voeg de basterdsuiker, witte bonen in tomatensaus, zwarte bonen, barbecuesaus, worcestershiresaus, mosterd, barbecuekruiden en tabasco toe. Schep in een vuurvaste schaal (of aluminium wegwerpschaal).
Leg het rookhout op de kolen, plaats de gevulde schaal op de barbecue en doe de deksel erop. Rook de baked beans naar smaak 1-4 uur indirect op het rooster van de barbecue. Roer om de 30 min. goed, zodat de rooksmaak zich door de bonen mengt. Voeg af en toe wat rookhout toe aan de kolen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g gerookt ontbijtspek
2 tenen knoflook
1 jalapeñopeper
3 takjes verse koriander
1 grote rode ui
1 groene paprika
1 el traditionele olijfolie
200 g zwarte bonen
1 el bruine basterdsuiker
840 g witte bonen in tomatensaus
4 el barbecuesaus
4 el worcestershiresauce
1 el Franse mosterd
2 el barbecuekruidenmix
1 el tabasco chipotle pepper sauce
Dit heb je nodig
barbecue met deksel
vuurvaste schaal (20 x 30 cm)
rooksnippers