Broodje martino
bewaar
bewaar

Broodje martino

Een broodje Martino: deze Belgische specialiteit lijkt op een broodje filet americain, alleen dan met een pittige twist. Ontstaan in Antwerpen na een avondje uit, maar het smaakt net zo lekker als lunch.

15 min. bereiden

licht pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui en snijd de augurken in dunne schuine plakken. Meng de ketchup met de mosterd, worcestershiresaus, cayennepeper en tabasco.

Snijd de pistolets in de lengte door. Besmeer de onderste helften met de filet americain en de bovenste helften met de ketchupsaus. Verdeel de augurk en ui over de filet americain en breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de bovenste helften erop en serveer direct.

variatietipLiever pittiger? Voeg wat extra tabasco toe aan de saus.
achtergrondinfoBroodje Martino is ontstaan in het jaar 1951 en is een Belgisch gerecht. Albert De Hert had een sandwichbar in Antwerpen waar op een dag de voetballer Theo Maertens, door zijn vrienden Martino genoemd, binnenkwam. Maertens had iets te veel gedronken en wilde een pittig broodje filet americain. 'Doe er maar alles op wat je in de koelkast hebt staan', zei hij. Albert maakte het broodje en zo ontstond het broodje Martino.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broodje martino

Een broodje Martino: deze Belgische specialiteit lijkt op een broodje filet americain, alleen dan met een pittige twist. Ontstaan in Antwerpen na een avondje uit, maar het smaakt net zo lekker als lunch.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig