Bold & beefy BBQ-saus
Een goede saus kan een gerecht, en eigenlijk een hele barbecue, echt maken.
Aan de slag
Stamp de peperkorrels grof in de vijzel. Verhit in een pan de appelciderazijn, cola, espresso, sojasaus, worcestersaus, bruine suiker, stroop, tabasco, smokey’s beef-rub en balsamicoglazuur. Breng aan de kook. Los de maizena in een apart kommetje op in het water en voeg toe aan de saus. Breng de saus opnieuw aan de kook. Voeg als laatste de ketchup, zwarte peper, cacao en honing toe. Verhit al roerend tot tegen de kook aan en neem van het vuur. Laat de saus volledig afkoelen. Bewaar in een afgesloten fles tot 2 weken in de koelkast.
Bold & beefy BBQ-saus
Een goede saus kan een gerecht, en eigenlijk een hele barbecue, echt maken.
bijgerecht
null porties
150 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Stamp de peperkorrels grof in de vijzel. Verhit in een pan de appelciderazijn, cola, espresso, sojasaus, worcestersaus, bruine suiker, stroop, tabasco, smokey’s beef-rub en balsamicoglazuur. Breng aan de kook. Los de maizena in een apart kommetje op in het water en voeg toe aan de saus. Breng de saus opnieuw aan de kook. Voeg als laatste de ketchup, zwarte peper, cacao en honing toe. Verhit al roerend tot tegen de kook aan en neem van het vuur. Laat de saus volledig afkoelen. Bewaar in een afgesloten fles tot 2 weken in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el zwartepeperkorrels
50 ml appelciderazijn
100 ml cola
100 ml espresso
100 ml sojasaus
200 ml worcestershiresauce
3 el bruine basterdsuiker
3 el appelstroop
1 el tabasco
3 el smokey's beef-rub
3 el balsamicoglazuur
2 el maizena
4 el water
500 ml ketchup
1 tl cacaopoeder
2 el vloeibare honing
Dit heb je nodig
vijzel