Chinese zoetzure saus
Aan de slag
Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de gember en knoflook 1 min. Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maizena, suiker en ananasstukjes met siroop toe. Breng de saus aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken op laag vuur. Roer regelmatig.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Chinese zoetzure saus
bijgerecht
null personen
105 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de gember en knoflook 1 min. Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maizena, suiker en ananasstukjes met siroop toe. Breng de saus aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken op laag vuur. Roer regelmatig.
combinatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 cm verse gember
1 teen knoflook
1 el zonnebloemolie
2 el ketchup
2 el azijn
2 el sojasaus
1 el maizena
1 el lichtbruine basterdsuiker
227 g ananasstukjes op siroop