Pad thai saus
Deze pad thai saus mag dan snel en simpel gemaakt zijn, lekker is die zeker! Je maakt 'm met 3 ingrediënten: vissaus, tamarindepasta en basterdsuiker.
Aan de slag
Doe het water en de basterdsuiker in een pan, breng op middelhoog vuur aan de kook en laat 3-5 min. koken tot een karamel.
Haal de pan van het vuur en voeg de tamarindepasta toe aan de karamel. Pas op, de saus kan erg opborrelen! Roer door tot de saus stopt met borrelen. Voeg de vissaus toe en breng terug aan de kook. Roer af en toe door. Laat de saus 5 min. op laag vuur inkoken.
Laat de saus volledig afkoelen en bewaar in een afgesloten glazen pot in de koelkast.
Pad thai saus
Deze pad thai saus mag dan snel en simpel gemaakt zijn, lekker is die zeker! Je maakt 'm met 3 ingrediënten: vissaus, tamarindepasta en basterdsuiker.
bijgerecht
null personen
100 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Doe het water en de basterdsuiker in een pan, breng op middelhoog vuur aan de kook en laat 3-5 min. koken tot een karamel.
Haal de pan van het vuur en voeg de tamarindepasta toe aan de karamel. Pas op, de saus kan erg opborrelen! Roer door tot de saus stopt met borrelen. Voeg de vissaus toe en breng terug aan de kook. Roer af en toe door. Laat de saus 5 min. op laag vuur inkoken.
Laat de saus volledig afkoelen en bewaar in een afgesloten glazen pot in de koelkast.
algemeen:
algemeen:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el water
140 g lichtbruine basterdsuiker
180 g tamarindepasta
120 ml vissaus
Dit heb je nodig
glazen bewaarpot 600 ml