Pad thai met garnalen
Pad thai is een Thais gerecht met Chinese roots. De gebakken rijstnoedels, waaraan in de authentieke versie o.a gedroogde garnalen en ingemaakte rettich wordt toegevoegd, wordt op smaak gebracht met tamarindepasta, kokosbloesemsuiker en vissaus.
Aan de slag
Meng in een steelpan de vissaus, tamarindepasta en kokosbloesemsuiker met het koude water en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout en zet apart.
Doe de noedels in een hittebestendige kom. Schenk het kokende water over de noedels en laat 2 min. weken. Giet de noedels af en spoel onder koud stromend water.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s 2 min. op middelhoog vuur. Haal uit de pan, laat iets afkoelen, hak grof en zet apart.
Snijd de tofu in plakken van 1 cm. Snijd die plakken in repen van 1 cm. Verhit ⅔ van de olie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de tofu in 4 min. goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
Verwijder de uiteinden van de bosuitjes en snijd 2 bosuitjes in stukken van ca. 3 cm. Snijd de rest van de bosui fijn. Snipper de sjalotten en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Hou je van pittig? Dan kun je de pitjes laten zitten.
Verhit de rest van de olie in een grote wok op hoog vuur en roerbak hierin de garnalen met de grote stukken bosui en sjalot 5 min. Voeg na 3 min. de knoflook toe.
Schuif alles in de pan naar één kant en breek de eitjes boven de lege kant van de wok. Maak de dooiers kapot en roer na 30 sec. alles door elkaar.
Voeg de helft van de taugé toe en bak 1 min. mee. Voeg dan de noedels, saus en tofu toe, roer alles voorzichtig door elkaar en haal de pan van het vuur.
Schep de noedels op 4 borden en verdeel de overgebleven taugé en fijngesneden bosui erover. Bestrooi met de pinda’s en rode peper. Boen de limoenen schoon, snijd in partjes, verdeel over de borden en serveer.
Pad thai met garnalen
Pad thai is een Thais gerecht met Chinese roots. De gebakken rijstnoedels, waaraan in de authentieke versie o.a gedroogde garnalen en ingemaakte rettich wordt toegevoegd, wordt op smaak gebracht met tamarindepasta, kokosbloesemsuiker en vissaus.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Meng in een steelpan de vissaus, tamarindepasta en kokosbloesemsuiker met het koude water en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout en zet apart.
Doe de noedels in een hittebestendige kom. Schenk het kokende water over de noedels en laat 2 min. weken. Giet de noedels af en spoel onder koud stromend water.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s 2 min. op middelhoog vuur. Haal uit de pan, laat iets afkoelen, hak grof en zet apart.
Snijd de tofu in plakken van 1 cm. Snijd die plakken in repen van 1 cm. Verhit ⅔ van de olie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de tofu in 4 min. goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
Verwijder de uiteinden van de bosuitjes en snijd 2 bosuitjes in stukken van ca. 3 cm. Snijd de rest van de bosui fijn. Snipper de sjalotten en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Hou je van pittig? Dan kun je de pitjes laten zitten.
Verhit de rest van de olie in een grote wok op hoog vuur en roerbak hierin de garnalen met de grote stukken bosui en sjalot 5 min. Voeg na 3 min. de knoflook toe.
Schuif alles in de pan naar één kant en breek de eitjes boven de lege kant van de wok. Maak de dooiers kapot en roer na 30 sec. alles door elkaar.
Voeg de helft van de taugé toe en bak 1 min. mee. Voeg dan de noedels, saus en tofu toe, roer alles voorzichtig door elkaar en haal de pan van het vuur.
Schep de noedels op 4 borden en verdeel de overgebleven taugé en fijngesneden bosui erover. Bestrooi met de pinda’s en rode peper. Boen de limoenen schoon, snijd in partjes, verdeel over de borden en serveer.
bereidingstip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el vissaus
2 el tamarindepasta
4 el kokosbloesemsuiker
2 el water
225 g Thaise witte rijstnoedels
1 l kokend water
100 g ongezouten pinda's
150 g tofu
3 el zonnebloemolie
4 bosuitjes
4 sjalotten
3 tenen knoflook
1 rode peper
185 g verse roerbakgarnalen naturel
2 witte scharreleieren
250 g taugé
2 limoenen