Atomic buffalo turds
Gevulde jalapeñopepers met kaas en bacon van de barbecue: hét allerlekkerste borrelhapje.
Aan de slag
Week de rooksnippers in water. Laat uitlekken. Bereid de barbecue voor op indirect grillen bij een temperatuur van 110 °C.
Snijd voor de ABT’s de jalapeñopepers in de lengte doormidden, maar probeer het steeltje eraan te laten. Verwijder de zaadlijsten en vul de helften met de roomkaas. Snijd de cheddar in kleine reepjes even lang als de jalapeñopepers en duw een reepje cheddar in iedere gevulde peper. Wikkel om iedere gevulde halve peper een plak ontbijtspek en zet vast met de cocktailprikkers. Bestrooi met de Piggy Mix BBQ Rub.
Voeg de houtsnippers toe aan de kolen en plaats de ABT’s op het rooster. Rook de gevulde pepers ca. 30 min., tot het spek krokant is.
Atomic buffalo turds
Gevulde jalapeñopepers met kaas en bacon van de barbecue: hét allerlekkerste borrelhapje.
null personen
295 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Week de rooksnippers in water. Laat uitlekken. Bereid de barbecue voor op indirect grillen bij een temperatuur van 110 °C.
Snijd voor de ABT’s de jalapeñopepers in de lengte doormidden, maar probeer het steeltje eraan te laten. Verwijder de zaadlijsten en vul de helften met de roomkaas. Snijd de cheddar in kleine reepjes even lang als de jalapeñopepers en duw een reepje cheddar in iedere gevulde peper. Wikkel om iedere gevulde halve peper een plak ontbijtspek en zet vast met de cocktailprikkers. Bestrooi met de Piggy Mix BBQ Rub.
Voeg de houtsnippers toe aan de kolen en plaats de ABT’s op het rooster. Rook de gevulde pepers ca. 30 min., tot het spek krokant is.
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 verse jalapeñopepers
100 g verse roomkaas naturel
50 g cheddar
12 plakken gerookt ontbijtspek
6 el Piggy Mix BBQ Rub
Dit heb je nodig
rooksnippers
barbecue met deksel
cocktailprikkers