Glutenvrije hamburgerbroodjes
Deze glutenvrije broodjes zoeken alleen nog een hamburger.
Aan de slag
Meng in een mengkom het water, de melk en gist. Laat 10 min. staan. Voeg de broodmix, boter, suiker, het zout en de helft van de eieren toe. Kneed het deeg met een keukenmachine of een broodmixer op de hoogste stand in 5 min. tot een soepel deeg. Het deeg blijft een beetje plakkerig. Laat het deeg 45 tot 60 min. afgedekt rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Verwarm de oven voor op 230 °C. Mix ondertussen de zwarte en blanke sesamzaadjes. Kluts het laatste ei. Kneed met vochtige handen 6 broodjes van het deeg. Bestrijk alle bolletjes met het ei. Bestrooi de bolletjes met het sesamzaad. Bak ze in de oven in 15 min. gaar.
Glutenvrije hamburgerbroodjes
Deze glutenvrije broodjes zoeken alleen nog een hamburger.
hoofdgerecht
null porties
240 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Meng in een mengkom het water, de melk en gist. Laat 10 min. staan. Voeg de broodmix, boter, suiker, het zout en de helft van de eieren toe. Kneed het deeg met een keukenmachine of een broodmixer op de hoogste stand in 5 min. tot een soepel deeg. Het deeg blijft een beetje plakkerig. Laat het deeg 45 tot 60 min. afgedekt rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Verwarm de oven voor op 230 °C. Mix ondertussen de zwarte en blanke sesamzaadjes. Kluts het laatste ei. Kneed met vochtige handen 6 broodjes van het deeg. Bestrijk alle bolletjes met het ei. Bestrooi de bolletjes met het sesamzaad. Bak ze in de oven in 15 min. gaar.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 ml water
50 ml geitenmelk
7 g gedroogde gist
450 g AH Vrij van gluten zelfrijzend bakmeel
30 g ongezouten roomboter
2½ tl kristalsuiker
2 tl zout
2 middelgrote eieren
1½ tl Verstegen zwart sesamzaad
1½ tl Verstegen blank sesamzaad
Dit heb je nodig
keukenmachine