Spaanse notenrijst met gegrilde worstjes
Een zoetje in een hartig gerecht is een echte verrassing.
Aan de slag
Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de braadworsten van elkaar los. Verhit de grillpan en gril de worsten in 15 min. gaar. Keer regelmatig.
Maak ondertussen de uien en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de courgettes en snijd in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de courgettestukjes, knoflook en al-andalus toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Laat ondertussen de gegrilde paprika uitlekken en snijd in stukjes van 1 cm.
Meng de rijst met de courgette, paprika en rozijnen. Verdeel de rijst en de worstjes over de borden.
Spaanse notenrijst met gegrilde worstjes
Een zoetje in een hartig gerecht is een echte verrassing.
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de braadworsten van elkaar los. Verhit de grillpan en gril de worsten in 15 min. gaar. Keer regelmatig.
Maak ondertussen de uien en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de courgettes en snijd in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de courgettestukjes, knoflook en al-andalus toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Laat ondertussen de gegrilde paprika uitlekken en snijd in stukjes van 1 cm.
Meng de rijst met de courgette, paprika en rozijnen. Verdeel de rijst en de worstjes over de borden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
275 g notenrijst
540 g verse Catalaanse braadworsten
2 rode uien
2 tenen knoflook
2 courgettes
2 el arachideolie
2 tl al-andalus
295 g gegrilde rode paprika's in pot
40 g blanke rozijnen
Dit heb je nodig
grillpan