Traybake met kriel, paprika & Catalaanse worstjes
Een kleurrijk gerecht waarbij de oven al het werk doet!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de uien in parten, halveer elke worst en verdeel samen met de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de al-andalus, besprenkel met de olie en schep om. Rooster 10 min. in het midden van de oven.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd elk part in stukken van 2 cm.
Neem de bakplaat uit de oven, schep om met de paprika, courgette en tomaatjes en rooster nog 25 min. in het midden van de oven.
Snijd de peterselie fijn en bestrooi de traybake ermee.
Traybake met kriel, paprika & Catalaanse worstjes
Een kleurrijk gerecht waarbij de oven al het werk doet!
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
10 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de uien in parten, halveer elke worst en verdeel samen met de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de al-andalus, besprenkel met de olie en schep om. Rooster 10 min. in het midden van de oven.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd elk part in stukken van 2 cm.
Neem de bakplaat uit de oven, schep om met de paprika, courgette en tomaatjes en rooster nog 25 min. in het midden van de oven.
Snijd de peterselie fijn en bestrooi de traybake ermee.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 biologische uien
6 Catalaanse worstjes
800 g voorgekookte krieltjes
14 g al-andalus
2 el arachideolie
2 rode puntpaprika's
1 courgette
400 g rivolo-cherrytomaten
15 verse krulpeterselie
Dit heb je nodig
bakpapier