Spaans gekruide ibericohaas gevuld met chorizo en gegrilde paprika
Op zoek naar een luxe gerecht voor een feestelijke gelegenheid? Gevonden! Viva España!
Aan de slag
Snijd de courgette in plakken van ½ cm. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Verhit een grillpan zonder olie of boter. Meng 2 el olie door de groenten en breng op smaak met peper en zout. Gril de groenten 5 min. Keer regelmatig.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes en de chorizo in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de plakjes chorizo 2 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Laat het bakvet zitten. Verhit dezelfde koekenpan opnieuw en bak in het achtergebleven bakvet de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bleekselderij en knoflook toe en bak 10 min. op middelhoog vuur.
Laat de gegrilde paprika uitlekken en vang het vocht op. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe de couscous in een kom. Voeg het vocht van de paprika met heet water toe aan de couscous. Dek af en laat staan.
Doe voor de vulling de chorizo, de helft van de paprika en het uimengsel in de kom van de keukenmachine en maal tot een grove tapenade. Breng de vulling op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd met een scherp mes de ibericohaas in de lengte tot de helft in. Klap het vlees open en snijd nog twee keer in de lengte in, maar niet door. Verdeel zoveel mogelijk vulling in de lengte over het vlees en vouw het vlees dicht. Bind vast met het touw. Bewaar de rest. Wrijf de buitenkant van het vlees in met de Al-Andalus, peper en eventueel zout. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de ibericohaas in 6 min. rondom bruin. Draai het vuur lager en bak de haas in ca. 6 min. rosé. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en rasp de gele schil van de citroen. Pers de helft van de vrucht uit. Roer de couscous los met een vork. Meng de rest van de vulling, de peterselie, het citroenrasp –en sap, de rest van de paprika en olie door de couscous. Breng de couscous op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de groenten over de couscous. Snijd het vlees in plakken en leg op de couscous.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Asperges schillen
Instructievideo - 00:45 min.
Spaans gekruide ibericohaas gevuld met chorizo en gegrilde paprika
Op zoek naar een luxe gerecht voor een feestelijke gelegenheid? Gevonden! Viva España!
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgette in plakken van ½ cm. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Verhit een grillpan zonder olie of boter. Meng 2 el olie door de groenten en breng op smaak met peper en zout. Gril de groenten 5 min. Keer regelmatig.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes en de chorizo in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de plakjes chorizo 2 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Laat het bakvet zitten. Verhit dezelfde koekenpan opnieuw en bak in het achtergebleven bakvet de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bleekselderij en knoflook toe en bak 10 min. op middelhoog vuur.
Laat de gegrilde paprika uitlekken en vang het vocht op. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe de couscous in een kom. Voeg het vocht van de paprika met heet water toe aan de couscous. Dek af en laat staan.
Doe voor de vulling de chorizo, de helft van de paprika en het uimengsel in de kom van de keukenmachine en maal tot een grove tapenade. Breng de vulling op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd met een scherp mes de ibericohaas in de lengte tot de helft in. Klap het vlees open en snijd nog twee keer in de lengte in, maar niet door. Verdeel zoveel mogelijk vulling in de lengte over het vlees en vouw het vlees dicht. Bind vast met het touw. Bewaar de rest. Wrijf de buitenkant van het vlees in met de Al-Andalus, peper en eventueel zout. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de ibericohaas in 6 min. rondom bruin. Draai het vuur lager en bak de haas in ca. 6 min. rosé. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en rasp de gele schil van de citroen. Pers de helft van de vrucht uit. Roer de couscous los met een vork. Meng de rest van de vulling, de peterselie, het citroenrasp –en sap, de rest van de paprika en olie door de couscous. Breng de couscous op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de groenten over de couscous. Snijd het vlees in plakken en leg op de couscous.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
350 g verse groene asperges
7 el traditionele olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
80 g chorizo pamplona
295 g gegrilde rode paprika's in pot
200 g couscous
110 ml water
750 g Ibericohaas van de vakslager
1 el specerijenmelange Al-Andalus
20 g verse platte peterselie
1 citroen
Dit heb je nodig
grillpan
keukenmachine
keukentouw
aluminiumfolie