Pastasalade met chorizo en mozzarella
De chorizo geeft deze pastasalade net een beetje meer pit.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder koud stromend water.
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo. Halveer de worst in de lengte en snijd in dunne plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 3 min. op hoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Houd 2 el bakvet achter. Laat de olijven en paprika’s uitlekken. Houd 3 el paprikavocht achter (per 4 personen).
Snijd ondertussen de peterselie en de knoflook fijn. Meng het achtergehouden bakvet en paprikavocht met de peterselie, knoflook, balsamicoazijn en Italiaanse kruiden tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de paprika’s in blokjes. Halveer de tomaten. Meng de pasta met de dressing, chorizo, olijven, paprika en tomaat. Verdeel over een schaal en scheur de mozzarella in stukken erover.
Pastasalade met chorizo en mozzarella
De chorizo geeft deze pastasalade net een beetje meer pit.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder koud stromend water.
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo. Halveer de worst in de lengte en snijd in dunne plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 3 min. op hoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Houd 2 el bakvet achter. Laat de olijven en paprika’s uitlekken. Houd 3 el paprikavocht achter (per 4 personen).
Snijd ondertussen de peterselie en de knoflook fijn. Meng het achtergehouden bakvet en paprikavocht met de peterselie, knoflook, balsamicoazijn en Italiaanse kruiden tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de paprika’s in blokjes. Halveer de tomaten. Meng de pasta met de dressing, chorizo, olijven, paprika en tomaat. Verdeel over een schaal en scheur de mozzarella in stukken erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g mini penne volkoren
200 g chorizo pamplona
120 g zwarte olijvenplakjes
295 g gegrilde rode paprika's in pot
15 g verse peterselie
1 teen knoflook
2 el balsamicoazijn
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
300 g snoepgroente tomatenmix
125 g buffelmozzarella
Dit heb je nodig
keukenpapier