Geroosterde aardappelen met aïoli-yoghurtdressing
Ovenschotel op z'n Spaans met aardappeltjes, chorizo en een dressing van aïoli.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in gelijke parten. Schep de aardappelparten om met de paprikapoeder, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
Halveer ondertussen de chorizo in de lengte en snijd in plakken van een ½ cm. Neem de bakplaat na 15 min. uit de oven en schep de chorizo door de aardappelen en bak nog 15 min. in het midden van de oven.
Laat ondertussen de paprika’s uitlekken, vang 1 el vocht (per 4 personen) op en snijd de paprika in blokjes van een ½ cm. Halveer de tomaten. Meng de tomaten met de sla en het opgevangen vocht en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de aïoli met de yoghurt, peper en eventueel zout. Schep de aardappelen en chorizo om met de paprika en verdeel de helft van de aïoli-yoghurtdressing erover. Serveer de salade en de rest van de dressing erbij.
Geroosterde aardappelen met aïoli-yoghurtdressing
Ovenschotel op z'n Spaans met aardappeltjes, chorizo en een dressing van aïoli.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in gelijke parten. Schep de aardappelparten om met de paprikapoeder, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
Halveer ondertussen de chorizo in de lengte en snijd in plakken van een ½ cm. Neem de bakplaat na 15 min. uit de oven en schep de chorizo door de aardappelen en bak nog 15 min. in het midden van de oven.
Laat ondertussen de paprika’s uitlekken, vang 1 el vocht (per 4 personen) op en snijd de paprika in blokjes van een ½ cm. Halveer de tomaten. Meng de tomaten met de sla en het opgevangen vocht en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de aïoli met de yoghurt, peper en eventueel zout. Schep de aardappelen en chorizo om met de paprika en verdeel de helft van de aïoli-yoghurtdressing erover. Serveer de salade en de rest van de dressing erbij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappel
2 tl gerookt paprikapoeder
200 g chorizo pamplona
232½ g gegrilde rode paprika's in pot
300 g snoepgroente tomatenmix
200 g krop ijsbergsla
4 el aioli
2 el volle yoghurt
Dit heb je nodig
bakpapier