Varkenshaas met frites, aioli en komkommersalsa
De varkenshaas krijgt door de al-andalus kruidenmix extra pit.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en schep de frites om met de paprikapoeder en eventueel zout.
Snijd ondertussen de sjalotten fijn en de tomaten in kwarten. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Laat de gegrilde paprika uitlekken, maar vang 1 el vocht op. Snijd de paprika in blokjes van 1 cm.
Meng in een kom de sjalot, tomaat, komkommer en paprika met het opgevangen vocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de varkenshaas in de lengte. Meng de olie met de al-andalus en eventueel zout en bestrijk de varkenshaas er rondom mee. Verhit de grillpan en gril het vlees in ca. 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Maak ondertussen aioli: pers de knoflook boven de mayonaise en roer er het water door. Snijd elk stuk vlees in 4 schuine stukken en verdeel over de borden. Serveer met de frites, komkommersalsa en aioli.
Vlees grillen
Instructievideo - 00:39 min.
Varkenshaas met frites, aioli en komkommersalsa
De varkenshaas krijgt door de al-andalus kruidenmix extra pit.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en schep de frites om met de paprikapoeder en eventueel zout.
Snijd ondertussen de sjalotten fijn en de tomaten in kwarten. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Laat de gegrilde paprika uitlekken, maar vang 1 el vocht op. Snijd de paprika in blokjes van 1 cm.
Meng in een kom de sjalot, tomaat, komkommer en paprika met het opgevangen vocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de varkenshaas in de lengte. Meng de olie met de al-andalus en eventueel zout en bestrijk de varkenshaas er rondom mee. Verhit de grillpan en gril het vlees in ca. 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Maak ondertussen aioli: pers de knoflook boven de mayonaise en roer er het water door. Snijd elk stuk vlees in 4 schuine stukken en verdeel over de borden. Serveer met de frites, komkommersalsa en aioli.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g verse Vlaamse friet
1½ tl gerookt paprikapoeder
2 sjalotten
300 g snoepgroente tomatenmix
1 komkommer
295 g gegrilde rode paprika's in pot
540 g varkenshaas
2 el traditionele olijfolie
2 tl Euroma Original Spices by Jonnie Boer Al-Andalus
½ teen knoflook
4 el mayonaise
½ el water
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan