Paella met kip en paprika
De nationale trots van Spanje, maar dan nét even anders.
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in reepjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip, ui, knoflook en de Al-Andalus 5 min.
Snijd ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Voeg de (ongekookte) rijst toe aan de kip en bak tot de korrels glazig zijn. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min. Schenk de bouillon bij de rijst. Breng aan de kook, roer door en zet het vuur laag. Laat 15 min. koken.
Snijd ondertussen de tomaten in partjes en roer voor het serveren door de paella.
Paella met kip en paprika
De nationale trots van Spanje, maar dan nét even anders.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in reepjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip, ui, knoflook en de Al-Andalus 5 min.
Snijd ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Voeg de (ongekookte) rijst toe aan de kip en bak tot de korrels glazig zijn. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min. Schenk de bouillon bij de rijst. Breng aan de kook, roer door en zet het vuur laag. Laat 15 min. koken.
Snijd ondertussen de tomaten in partjes en roer voor het serveren door de paella.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
390 g kipdijfilet
2 uien
2 tenen knoflook
15 g ongezouten roomboter
1½ el Euroma Original Spices by Jonnie Boer Al-Andalus
1 zak paprikamix
300 g paellarijst
700 ml kippenbouillon van tablet
250 g cherrytomaten