Stoof van prei, tomaat, aardappel en ei
Deze superstoof is niet alleen snel klaar, maar bevat ook weinig calorieën én is lactose- en glutenvrij: een win-win-wingerecht!
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de aardappelpartjes 9 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Maak ondertussen de prei schoon en snijd in ringen. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen.
Voeg de prei en picadillo toe aan de aardappelpartjes en bak 2 min. mee. Voeg de paprika en tomato frito toe en laat met de deksel op de pan 2 min. stoven op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de blaadjes koriander grof. Leg de eieren met de snijkant naar boven in de stoof en garneer met de koriander.
Stoof van prei, tomaat, aardappel en ei
Instructievideo - 01:52 min.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Stoof van prei, tomaat, aardappel en ei
Deze superstoof is niet alleen snel klaar, maar bevat ook weinig calorieën én is lactose- en glutenvrij: een win-win-wingerecht!
hoofdgerecht
null personen
345 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de aardappelpartjes 9 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Maak ondertussen de prei schoon en snijd in ringen. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen.
Voeg de prei en picadillo toe aan de aardappelpartjes en bak 2 min. mee. Voeg de paprika en tomato frito toe en laat met de deksel op de pan 2 min. stoven op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de blaadjes koriander grof. Leg de eieren met de snijkant naar boven in de stoof en garneer met de koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
2 el arachideolie
600 g koelverse aardappelpartjes met schil
1 prei
295 g gegrilde rode paprika's in pot
2 el Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo
350 g tomato frito
15 g verse koriander