Couscoussalade met gegrilde groenten
Lekker bij de barbecue naast je favoriete spies. Onze favoriet? Combineer 'm met opgerolde chipolata.
Aan de slag
Breng het water aan de kook. Doe de couscous in een schaal, samen met het zout, de gerookte-paprikapoeder en de gemalen komijn. Schenk het kokende water erover, roer een keer door en laat 10 min. staan.
Schep de gegrilde artisjokken met olie en al door de couscous. Laat de gegrilde courgettes uitlekken en snijd in stukjes. Voeg ook toe. Laat de gegrilde-paprikareepjes uitlekken, maar vang het vocht op. Voeg de paprika toe aan de couscous en schep om.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen boven de couscoussalade en pers de vrucht erboven uit. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze samen met de takjes peterselie fijn. Voeg toe aan de salade en schep om. Voeg eventueel wat uitlekvocht van de paprikareepjes toe aan de salade voor extra smeuïgheid en smaak.
Couscoussalade met gegrilde groenten
Lekker bij de barbecue naast je favoriete spies. Onze favoriet? Combineer 'm met opgerolde chipolata.
bijgerecht
null personen
455 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water aan de kook. Doe de couscous in een schaal, samen met het zout, de gerookte-paprikapoeder en de gemalen komijn. Schenk het kokende water erover, roer een keer door en laat 10 min. staan.
Schep de gegrilde artisjokken met olie en al door de couscous. Laat de gegrilde courgettes uitlekken en snijd in stukjes. Voeg ook toe. Laat de gegrilde-paprikareepjes uitlekken, maar vang het vocht op. Voeg de paprika toe aan de couscous en schep om.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen boven de couscoussalade en pers de vrucht erboven uit. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze samen met de takjes peterselie fijn. Voeg toe aan de salade en schep om. Voeg eventueel wat uitlekvocht van de paprikareepjes toe aan de salade voor extra smeuïgheid en smaak.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 ml kraanwater
250 g couscous
1 tl zout
2 tl gerookte-paprikapoeder zoet
1 tl gemalen komijn
180 g gegrilde artisjok in olie
190 g Sacla gegrilde courgette in pot
310 g rode en gele gegrilde-paprikareepjes in pot
1 citroen
15 g verse munt
7½ g platte peterselie