Stokbrood 'gezond' XL met boerenkaas
Zo'n heel stokbrood ziet er fantastisch uit op tafel.
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak ze fijn. Halveer het brood in de lengte. Besmeer de snijkanten met de mayonaise. Haal een blaadje per persoon van de sla los en beleg de onderste helft van het stokbrood ermee. Snijd de komkommers in schuine plakjes. Halveer de Amsterdamse uitjes. Laat de tomaatjes uitlekken.
Beleg het brood achtereenvolgens met de plakken kaas en ham. Verdeel de komkommer, Amsterdamse ui en tomaatjes over het brood. Bestrooi met het ei-kruim en peper. Leg de bovenkant van het brood erop en druk licht aan. Serveer het brood in zijn geheel op een plank en snijd in stukken.
Stokbrood 'gezond' XL met boerenkaas
Zo'n heel stokbrood ziet er fantastisch uit op tafel.
null personen
545 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak ze fijn. Halveer het brood in de lengte. Besmeer de snijkanten met de mayonaise. Haal een blaadje per persoon van de sla los en beleg de onderste helft van het stokbrood ermee. Snijd de komkommers in schuine plakjes. Halveer de Amsterdamse uitjes. Laat de tomaatjes uitlekken.
Beleg het brood achtereenvolgens met de plakken kaas en ham. Verdeel de komkommer, Amsterdamse ui en tomaatjes over het brood. Bestrooi met het ei-kruim en peper. Leg de bovenkant van het brood erop en druk licht aan. Serveer het brood in zijn geheel op een plank en snijd in stukken.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote scharreleieren
1 stokbrood wit
3 el mosterdmayonaise
1 krop romainesla
3 snoepkomkommers
3 el Amsterdamse uitjes
200 g semi-zongedroogde tomaten
4 plakken belegen boerenkaas
4 plakken gerookte boerenachterham