Kikkererwtenschotel met gehakt
Snelle ovenschotel met kikkererwten, venkel en verrassend: puree van zoete aardappel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de stelen en een stukjes van de onderkant van de venkelknol. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. op middelhoog vuur rul. Voeg de venkel toe en bak 3 min. mee.
Voeg de kikkererwtenschotel toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de ovenschaal. Snijd de selderij fijn en roer door de zoete-aardappelpuree. Verdeel de puree over het kikkererwten-gehaktmengsel en bak de schotel ca. 20 min. boven in de oven.
Kikkererwtenschotel met gehakt
Snelle ovenschotel met kikkererwten, venkel en verrassend: puree van zoete aardappel.
hoofdgerecht
null personen
850 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de stelen en een stukjes van de onderkant van de venkelknol. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. op middelhoog vuur rul. Voeg de venkel toe en bak 3 min. mee.
Voeg de kikkererwtenschotel toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de ovenschaal. Snijd de selderij fijn en roer door de zoete-aardappelpuree. Verdeel de puree over het kikkererwten-gehaktmengsel en bak de schotel ca. 20 min. boven in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 venkelknol
2 el traditionele olijfolie
150 g rundergehakt
500 g kikkererwtenschotel
10 g verse selderij
450 g zoete-aardappelpuree
Dit heb je nodig
hapjespan
ovenschaal (15 x 20 cm)