Spinazieovenschotel met gehakt
Terwijl de oven zijn werk doet trek jij een goede fles wijn open. Een mooie Merlot, bijvoorbeeld.
Aan de slag
Oven op 200 °C voorverwarmen. Spinazie volgens gebruiksaanwijzing in magnetron ontdooien en afgieten.
Uien pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. In koekenpan de helft van de olie verhitten en ui en paprika 2 min. bakken. Gehakt aan ui toevoegen en 2 min meebakken. Blauwaderkaas erboven verkruimelen en laten smelten. Spinazie met zout en peper op smaak brengen.
In ovenschaal achtereenvolgens laag spinazie, laag gehakt, laag aardappel-puree scheppen. Bovenste laag met rest van olijfolie besprenkelen. Schaal in midden van oven in ca. 20 min. door en door heet laten worden.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Spinazieovenschotel met gehakt
Terwijl de oven zijn werk doet trek jij een goede fles wijn open. Een mooie Merlot, bijvoorbeeld.
hoofdgerecht
null personen
860 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Oven op 200 °C voorverwarmen. Spinazie volgens gebruiksaanwijzing in magnetron ontdooien en afgieten.
Uien pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. In koekenpan de helft van de olie verhitten en ui en paprika 2 min. bakken. Gehakt aan ui toevoegen en 2 min meebakken. Blauwaderkaas erboven verkruimelen en laten smelten. Spinazie met zout en peper op smaak brengen.
In ovenschaal achtereenvolgens laag spinazie, laag gehakt, laag aardappel-puree scheppen. Bovenste laag met rest van olijfolie besprenkelen. Schaal in midden van oven in ca. 20 min. door en door heet laten worden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries bladspinazie
2 uien
1 rode paprika
4 el traditionele olijfolie
500 g rundergehakt
150 g Danablu blauwaderkaas 50+
900 g aardappelpuree (koelvers)
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)