Linzenschotel met puree en gehakt
Zachte aardappelpuree + kruidige linzen = een heerlijke ovenschotel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak op middelhoog vuur 4 min. mee. Voeg de linzencurry toe en verwarm nog 3 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de kaas. Meng de peterselie en kaas door de aardappelpuree. Vet de ovenschaal in. Doe het linzen-gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Verwarm ca. 20 min. in de oven.
Linzenschotel met puree en gehakt
Zachte aardappelpuree + kruidige linzen = een heerlijke ovenschotel.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak op middelhoog vuur 4 min. mee. Voeg de linzencurry toe en verwarm nog 3 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de kaas. Meng de peterselie en kaas door de aardappelpuree. Vet de ovenschaal in. Doe het linzen-gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Verwarm ca. 20 min. in de oven.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
300 g rundergehakt
400 g Franse roerbakgroente courgette & rode ui
500 g Hak linzencurry
30 g verse peterselie
100 g Ilchester Cheddar tophat 48+
800 g verse aardappelpuree
Dit heb je nodig
rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)