Maaltijdsalade met Turkse balletjes
Deze salade met gehaktballetjes en pitabroodjes is allesbehalve saai.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in partjes en verdeel met de spinazie en rauwkost over een grote platte schaal. Doe de tartaar in een kom en voeg 2/3 van de za'atar, peper en eventueel zout toe. Maak met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in 5 min. rondom goudbruin.
Snijd ondertussen de pitabroodjes overlangs doormidden. Meng de rest van de za'atar met de van de olie. Bestrijk de snijkanten van de broodjes ermee. Verdeel de pitabroodjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 5 min. knapperig. Schep halverwege om. Snijd de broodjes in puntjes. Verdeel de balletjes en de broodpuntjes over de salade. Serveer met de labneh.
Maaltijdsalade met Turkse balletjes
Deze salade met gehaktballetjes en pitabroodjes is allesbehalve saai.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
15 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in partjes en verdeel met de spinazie en rauwkost over een grote platte schaal. Doe de tartaar in een kom en voeg 2/3 van de za'atar, peper en eventueel zout toe. Maak met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in 5 min. rondom goudbruin.
Snijd ondertussen de pitabroodjes overlangs doormidden. Meng de rest van de za'atar met de van de olie. Bestrijk de snijkanten van de broodjes ermee. Verdeel de pitabroodjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 5 min. knapperig. Schep halverwege om. Snijd de broodjes in puntjes. Verdeel de balletjes en de broodpuntjes over de salade. Serveer met de labneh.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 trostomaten
100 g babyspinazie
150 g frisse komkommermix rauwkost
300 g rundertartaar
1½ el za'atar
4 el traditionele olijfolie
4 pitabroodjes
200 g koelverse labneh yoghurt dip
Dit heb je nodig
bakpapier