Pastasalade niçoise met tonijn, ansjovis & garnalen
Et voilà: een salade in Franse stijl met wel drie soorten vis.
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak fijn.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en snijd ze in 3 gelijke stukjes. Kook ze de laatste 3 min. met de pasta mee. Giet af en laat uitlekken.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen, pers per citroen 1 helft uit en snijd 1 helft in partjes. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Klop een dressing van 3 el olie per blikje, het citroenrasp, 1.5 el -sap per citroen en de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de pasta, haricots verts, olijven, tomaten, komkommerrauwkost, garnalen en dressing in een ruime schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breek de tonijn in stukken over de salade en verdeel over de borden. Bestrooi met het ei en leg er een citroenpartje op.
Pastasalade niçoise met tonijn, ansjovis & garnalen
Et voilà: een salade in Franse stijl met wel drie soorten vis.
null personen
355 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak fijn.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en snijd ze in 3 gelijke stukjes. Kook ze de laatste 3 min. met de pasta mee. Giet af en laat uitlekken.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen, pers per citroen 1 helft uit en snijd 1 helft in partjes. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Klop een dressing van 3 el olie per blikje, het citroenrasp, 1.5 el -sap per citroen en de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de pasta, haricots verts, olijven, tomaten, komkommerrauwkost, garnalen en dressing in een ruime schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breek de tonijn in stukken over de salade en verdeel over de borden. Bestrooi met het ei en leg er een citroenpartje op.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote eieren
150 g lumachine pasta
150 g verse haricots verts
1 citroen
142 g Fish Tales geelvintonijn in olijfolie
3 el volle yoghurt
200 g Merza olijven met ansjovis in blik
130 g koelverse zongedroogde tomaten
150 g frisse komkommermix rauwkost
100 g garnalen