Mediterrane tonijnsalade met boontjes en olijven
Heerlijke maaltijdsalade met mediterrane twist.
Aan de slag
Laat de krieltjes in het zakje in de magnetron gaar worden, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de eieren 7 minuten en laat ze 1 minuut afkoelen in koud water.
Pel ze en snijd ze daarna ieder in de lengte in 8 partjes. Kook de haricots verts in 3 minuten beetgaar, spoel ze af met ijskoud water. Giet het blikje tonijn af, doe de tonijn in een kom en haal met een vork de vis los.
Houd de stukken lekker groot. Snijd de tomaat in vieren. Schep de tonijn met de krieltjes, de tomaat en de haricots verts om met de knoflookdressing. Leg de partjes ei erop en bestrooi de salade met de olijven en de peterselie.
Mediterrane tonijnsalade met boontjes en olijven
Heerlijke maaltijdsalade met mediterrane twist.
hoofdgerecht
null personen
250 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de krieltjes in het zakje in de magnetron gaar worden, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de eieren 7 minuten en laat ze 1 minuut afkoelen in koud water.
Pel ze en snijd ze daarna ieder in de lengte in 8 partjes. Kook de haricots verts in 3 minuten beetgaar, spoel ze af met ijskoud water. Giet het blikje tonijn af, doe de tonijn in een kom en haal met een vork de vis los.
Houd de stukken lekker groot. Snijd de tomaat in vieren. Schep de tonijn met de krieltjes, de tomaat en de haricots verts om met de knoflookdressing. Leg de partjes ei erop en bestrooi de salade met de olijven en de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g krieltjes
2 middelgrote eieren
300 g verse haricots verts
185 g tonijnstukken in water
3 tomaten
1 bakje koelverse knoflookdressing
15 g verse platte peterselie
3 el zwarte olijven zonder pit