Tonijnsalade
Met sterke smaken als ui, olijf en de tonijn is deze salade lekker robuust.
Aan de slag
Kook de eieren in ca. 9 min. hard. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook in ca. 5 min. beetgaar. Snijd de ui in ringen.
Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Snijd de tomaten in partjes. Pel de eieren en snijd in partjes. Verdeel de moten tonijn in 4 stukken. Halveer de olijven.
Schik op een schaal de sperziebonen, tomaten, uien, olijven en tonijn. Maak de dressing van het water, 3 el tonijnolie en de salademix. Schenk over de salade. Serveer met stokbrood.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Tonijnsalade
Met sterke smaken als ui, olijf en de tonijn is deze salade lekker robuust.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in ca. 9 min. hard. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook in ca. 5 min. beetgaar. Snijd de ui in ringen.
Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Snijd de tomaten in partjes. Pel de eieren en snijd in partjes. Verdeel de moten tonijn in 4 stukken. Halveer de olijven.
Schik op een schaal de sperziebonen, tomaten, uien, olijven en tonijn. Maak de dressing van het water, 3 el tonijnolie en de salademix. Schenk over de salade. Serveer met stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
300 g verse sperziebonen
2 rode uien
320 g tonijnmoot in olie
4 trostomaten
10 zwarte olijven zonder pit
3 el kraanwater
1 zakje salademix kruiden/ bieslook
1 vers stokbrood