Mediterrane zomersalade met frambozendressing
Aan de slag
Pureer met de staafmixer de helft van de frambozen met ⅔ van de olie, azijn en suiker. Verdun de dressing met het water en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd het stokbrood schuin in sneetjes en rooster het lichtkrokant in de broodrooster. Snijd de brie in plakjes en de ui in ringen.
Mix ¾ van de dressing door de rucola. Leg de aangemaakte rucola op borden en verdeel de brie, spekreepjes, rode ui, olijven en de rest van de frambozen erover. Sprenkel de rest van de dressing over de salade. Serveer met de sneetjes stokbrood.
Mediterrane zomersalade met frambozendressing
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Pureer met de staafmixer de helft van de frambozen met ⅔ van de olie, azijn en suiker. Verdun de dressing met het water en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd het stokbrood schuin in sneetjes en rooster het lichtkrokant in de broodrooster. Snijd de brie in plakjes en de ui in ringen.
Mix ¾ van de dressing door de rucola. Leg de aangemaakte rucola op borden en verdeel de brie, spekreepjes, rode ui, olijven en de rest van de frambozen erover. Sprenkel de rest van de dressing over de salade. Serveer met de sneetjes stokbrood.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g verse frambozen
3 el traditionele olijfolie
½ el balsamicoazijn
1 tl kristalsuiker
1 el kraanwater
250 g magere spekreepjes
1 vers stokbrood
100 g roombrie
1 rode ui
75 g rucola slamelange
100 g zwarte olijven zonder pit
Dit heb je nodig
staafmixer