Gevuld stokbrood met gehakt
Iets te vieren? Deze broodjes zijn perfect voor een feestelijke lunch.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de stokbroden in de lengte doormidden en hol ze uit. Maak de helft van de broodvulling fijn (bijvoorbeeld in de keukenmachine). Hak de knoflook en de peterselie fijn. Meng de broodvulling met de knoflook, peterselie en de helft van de Italiaanse kruiden door het gehakt. Voeg het zout en royaal zwarte peper toe en kneed alles goed door elkaar. Snijd de mozzarella in blokjes en meng de helft van de mozzarella en de olijven door het gehakt.
Vul de gehalveerde stokbroden met het gehaktmengsel en druk dit goed aan. Snijd de tomaat in plakjes en leg deze erop. Verdeel de rest van de mozzarella, olijven en kruiden erover. Maal er nog wat peper boven en druppel er olijfolie overheen.
Bak de stokbroden in de oven in 30-40 min. goudbruin en gaar.
Gevuld stokbrood met gehakt
Iets te vieren? Deze broodjes zijn perfect voor een feestelijke lunch.
hoofdgerecht
null personen
850 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de stokbroden in de lengte doormidden en hol ze uit. Maak de helft van de broodvulling fijn (bijvoorbeeld in de keukenmachine). Hak de knoflook en de peterselie fijn. Meng de broodvulling met de knoflook, peterselie en de helft van de Italiaanse kruiden door het gehakt. Voeg het zout en royaal zwarte peper toe en kneed alles goed door elkaar. Snijd de mozzarella in blokjes en meng de helft van de mozzarella en de olijven door het gehakt.
Vul de gehalveerde stokbroden met het gehaktmengsel en druk dit goed aan. Snijd de tomaat in plakjes en leg deze erop. Verdeel de rest van de mozzarella, olijven en kruiden erover. Maal er nog wat peper boven en druppel er olijfolie overheen.
Bak de stokbroden in de oven in 30-40 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 verse stokbroden
4 tenen knoflook
30 g verse peterselie
20 g verse Italiaanse kruidenmix
1 kg rundergehakt
3 tl zout
3 bollen mozzarella
100 g zwarte olijven zonder pit
8 Tasty Tom trostomaten
3 el traditionele olijfolie