Broodbol gevuld met gehakt
Aan de slag
In koekenpan gehakt zonder vet op matig hoog vuur al omscheppend rul bakken. Ui 2-3 min. zachtjes meebakken. Tomatenpuree, paprikapoeder en helft van Italiaanse kruiden door gehakt scheppen en 1 min. meebakken. Bouillon toevoegen en geheel 10 min. zachtjes laten sudderen tot vocht verdampt is. Gehaktmengsel op smaak brengen met zout en peper. Oven voorverwarmen op 200 °C. Van Italiaanse bollen kapje afsnijden en bollen iets uithollen. Bollen op bakplaat zetten en vullen met gehaktmengsel. Olijven, gorgonzola en tomaat erover verdelen. Rest van Italiaanse kruiden en wat peper erover strooien. Kapjes naast gevulde bollen leggen. In midden van oven gevulde bollen 20-25 min. bakken tot ze knapperig zijn en kaas gesmolten is. Lekker met een salade van eikenbladsla en cherrytomaatjes.
Broodbol gevuld met gehakt
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
In koekenpan gehakt zonder vet op matig hoog vuur al omscheppend rul bakken. Ui 2-3 min. zachtjes meebakken. Tomatenpuree, paprikapoeder en helft van Italiaanse kruiden door gehakt scheppen en 1 min. meebakken. Bouillon toevoegen en geheel 10 min. zachtjes laten sudderen tot vocht verdampt is. Gehaktmengsel op smaak brengen met zout en peper. Oven voorverwarmen op 200 °C. Van Italiaanse bollen kapje afsnijden en bollen iets uithollen. Bollen op bakplaat zetten en vullen met gehaktmengsel. Olijven, gorgonzola en tomaat erover verdelen. Rest van Italiaanse kruiden en wat peper erover strooien. Kapjes naast gevulde bollen leggen. In midden van oven gevulde bollen 20-25 min. bakken tot ze knapperig zijn en kaas gesmolten is. Lekker met een salade van eikenbladsla en cherrytomaatjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g rundergehakt
1 ui
1 blikje tomatenpuree
½ eetlepel milde paprikapoeder
½ gedroogde Italiaanse keukenkruiden
100 ml kruidenbouillon
4 Italiaanse bollen
6 zwarte olijven zonder pit
100 g gorgonzola
1 tomaat