Peperige zalmfilet en broccoli met hazelnoten
Zalmfilet heeft weinig extra's nodig, maar met broccoli en hazelnoten is-ie wel nóg lekkerder.
Aan de slag
Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de aardappeltjes met de tijm, peper op middelhoog vuur in 14 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof. Strooi de pepper melange op een bord en haal de zijkanten van de zalmfilet erdoor.
Halveer de broccoliroosjes en kook ze in 4 min. beetgaar. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken. Schep om met de hazelnoten en de sladressing. Verhit ondertussen de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de zalm op middelhoog vuur 6 min. Keer halverwege. Verdeel de aardappeltjes en broccoli over de borden, breek de zalm in stukken en serveer erbij.
Peperige zalmfilet en broccoli met hazelnoten
Zalmfilet heeft weinig extra's nodig, maar met broccoli en hazelnoten is-ie wel nóg lekkerder.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de aardappeltjes met de tijm, peper op middelhoog vuur in 14 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof. Strooi de pepper melange op een bord en haal de zijkanten van de zalmfilet erdoor.
Halveer de broccoliroosjes en kook ze in 4 min. beetgaar. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken. Schep om met de hazelnoten en de sladressing. Verhit ondertussen de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de zalm op middelhoog vuur 6 min. Keer halverwege. Verdeel de aardappeltjes en broccoli over de borden, breek de zalm in stukken en serveer erbij.
dieettip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el (olijf)olie
500 g bakaardappeltjes
2 tl gedroogde tijm
25 g ongebrande hazelnoten
1 tl Euroma peper melange Jonnie Boer
160 g verse zalmfilets
400 g koelverse broccoliroosjes
1 el sladressing naturel