Zalmfilet met peperkorst & broccoli met hazelnoten
Zalmfilet heeft niet veel extra's nodig, maar met broccoli en hazelnoten is-ie wel nóg lekkerder.
Aan de slag
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappeltjes met de tijm, peper en eventueel zout op middelhoog vuur in 14 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
Strooi de pepper melange op een bord en haal de zijkanten van de zalmfilet erdoor.
Halveer de broccoliroosjes en kook in 5 min. beetgaar. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken. Schep om met de hazelnoten en dressing. Verhit ondertussen de rest van de olie in de koekenpan en bak de zalm op middelhoog vuur 3 min. Keer voorzichtig om en bak nog 2 min. De zijkanten worden niet gebakken.
Verdeel de aardappeltjes en broccoli over de borden, verdeel de zalm in stukken en leg erbij.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Zalmfilet met peperkorst & broccoli met hazelnoten
Zalmfilet heeft niet veel extra's nodig, maar met broccoli en hazelnoten is-ie wel nóg lekkerder.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
16 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappeltjes met de tijm, peper en eventueel zout op middelhoog vuur in 14 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
Strooi de pepper melange op een bord en haal de zijkanten van de zalmfilet erdoor.
Halveer de broccoliroosjes en kook in 5 min. beetgaar. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken. Schep om met de hazelnoten en dressing. Verhit ondertussen de rest van de olie in de koekenpan en bak de zalm op middelhoog vuur 3 min. Keer voorzichtig om en bak nog 2 min. De zijkanten worden niet gebakken.
Verdeel de aardappeltjes en broccoli over de borden, verdeel de zalm in stukken en leg erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el traditionele olijfolie
1 kg bakaardappeltjes
½ el gedroogde tijm
50 g ongebrande hazelnoten
2 tl Euroma peper melange Jonnie Boer
295 g verse zalmfilets
800 g koelverse broccoliroosjes
2 el sladressing naturel