Zalmfilet met zwartepeper-mierikswortelrub
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de zalm droog. Meng 2 el mierikswortel met 2 el Peper Melange en 1 el mayonaise (per 4 personen) en besmeer de zalm rondom met het mengsel. Leg in de ovenschaal en bak in ca. 12 min. rosé in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 10 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Boen ondertussen de krieltjes schoon, halveer ze en kook in ca. 10 min. gaar. Snijd de dille fijn en de bieten in dunne partjes. Laat de Amsterdamse uien uitlekken en vang 1 el vocht op (per 4 personen). Klop het vocht met de rest van de mayo en mierikswortel tot een dressing. Halveer de uien.
Giet de aardappelen af en schep om met de boter, ⅔ van de dille, de rest van de Peper Melange en eventueel zout. Laat staan met de deksel op de pan.
Verdeel de sla, biet en Amsterdamse ui over een grote schaal en schep om met de dressing.
Bestrooi de zalm met de rest van de dille en serveer met de salade en krieltjes.
Zalmfilet met zwartepeper-mierikswortelrub
hoofdgerecht
null personen
780 kcal
25 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de zalm droog. Meng 2 el mierikswortel met 2 el Peper Melange en 1 el mayonaise (per 4 personen) en besmeer de zalm rondom met het mengsel. Leg in de ovenschaal en bak in ca. 12 min. rosé in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 10 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Boen ondertussen de krieltjes schoon, halveer ze en kook in ca. 10 min. gaar. Snijd de dille fijn en de bieten in dunne partjes. Laat de Amsterdamse uien uitlekken en vang 1 el vocht op (per 4 personen). Klop het vocht met de rest van de mayo en mierikswortel tot een dressing. Halveer de uien.
Giet de aardappelen af en schep om met de boter, ⅔ van de dille, de rest van de Peper Melange en eventueel zout. Laat staan met de deksel op de pan.
Verdeel de sla, biet en Amsterdamse ui over een grote schaal en schep om met de dressing.
Bestrooi de zalm met de rest van de dille en serveer met de salade en krieltjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
650 g verse zalmfilets
3 el Kühne mierikswortel in pot
2½ el Euroma peper melange Jonnie Boer
2 el mayonaise
1 kg krieltjes
15 g verse dille
500 g gekookte rode bieten
160 g Amsterdamse uien in pot
25 g ongezouten roomboter
145 g sla rode biet, gele en oranje wortel
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)