Hollandse rijstschotel met warmgerookte zalm
Met tomaten en gele rijst knallen de kleuren van je bord.
Aan de slag
Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Draai het vuur uit, giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de eieren 8 min. Laat schrikken, pel en prak ze fijn.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de boerensoepgroente met de komijn en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
Was ondertussen de tomaten en snijd in partjes. Meng de rijst door de soepgroente en schep op een grote schaal. Schep de tomatenpartjes erdoor, breek de zalm in kleinere stukken en verdeel over de rijst. Verdeel het eikruim erover.
Hollandse rijstschotel met warmgerookte zalm
Met tomaten en gele rijst knallen de kleuren van je bord.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Draai het vuur uit, giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de eieren 8 min. Laat schrikken, pel en prak ze fijn.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de boerensoepgroente met de komijn en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
Was ondertussen de tomaten en snijd in partjes. Meng de rijst door de soepgroente en schep op een grote schaal. Schep de tomatenpartjes erdoor, breek de zalm in kleinere stukken en verdeel over de rijst. Verdeel het eikruim erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g gele rijst
4 middelgrote scharreleieren
50 g ongezouten roomboter
700 g verse boerensoepgroenten
1 tl gemalen komijn
1 schaal trostomaat
250 g warmgerookte zalmstukken