Risotto met zalm en venkel
Zo lekker deze risotto met zalm en venkel dat die zeker voor herhaling vatbaar is. Een nieuwe favoriet!
Aan de slag
Breng het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op. Hou warm op laag vuur. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.
Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer 1 min. door tot het is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot het is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. De risotto is klaar als het een romig geheel is; het mag zelfs nog een beetje nat zijn.
Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen af. Haal het zachte groen eraf en hou apart. Halveer de venkel in de lengte en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de stelen in zo dun mogelijke plakjes. Voeg na 10 min. de venkelstukjes toe aan de risotto.
Snijd ondertussen de blaadjes van de dille grof en de steeltjes fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Neem wanneer de risotto gaar is de pan van het vuur en voeg de rest van de boter in blokjes toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan.
Neem de deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met het citroenrasp, -sap, peper en zout. Roer de helft van de dille erdoor. Verwijder het vel van de warmgerookte zalm, breek de vis in stukken en verdeel over de risotto. Bestrooi met de rest van de dille en het achtergehouden venkelgroen.
Risotto met zalm en venkel
Zo lekker deze risotto met zalm en venkel dat die zeker voor herhaling vatbaar is. Een nieuwe favoriet!
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op. Hou warm op laag vuur. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.
Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer 1 min. door tot het is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot het is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. De risotto is klaar als het een romig geheel is; het mag zelfs nog een beetje nat zijn.
Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen af. Haal het zachte groen eraf en hou apart. Halveer de venkel in de lengte en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de stelen in zo dun mogelijke plakjes. Voeg na 10 min. de venkelstukjes toe aan de risotto.
Snijd ondertussen de blaadjes van de dille grof en de steeltjes fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Neem wanneer de risotto gaar is de pan van het vuur en voeg de rest van de boter in blokjes toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan.
Neem de deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met het citroenrasp, -sap, peper en zout. Roer de helft van de dille erdoor. Verwijder het vel van de warmgerookte zalm, breek de vis in stukken en verdeel over de risotto. Bestrooi met de rest van de dille en het achtergehouden venkelgroen.
serveertip:
bereidingstip:
variatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ l water
2 kippenbouillonblokjes
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
60 g ongezouten roomboter
300 g AH Excellent risotto rijst
100 ml droge witte wijn
2 venkelknollen
7½ g verse dille
1 citroen
250 g warmgerookte zalmstukken