Skottelbraai risotto met venkel en gorgonzola
bewaar
bewaar

Skottelbraai risotto met venkel en gorgonzola

Deze skottelbraai risotto is romig door de ricotta en gorgonzola maar ook fris door de appel en venkel.

40 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de onderkanten en de stelen van de venkel, bewaar het groen. Halveer de knollen in de lengte en snijd de helften in plakken van een ½ cm.

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Snipper de sjalotten.

Breng het water met het groentebouillonblokje in een kleine pan aan de kook en zet het vuur laag.

Zet de skottelbraai aan en verhit de boter met de olijfolie in de skottelbraai paellapan. Fruit de sjalotten met het venkelzaad ca. 3 min. Voeg de venkel en citroenrasp toe en bak 3 min.

Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en blijf roeren tot deze is opgenomen.

Voeg een soeplepel bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar maar nog wel stevig is (al dente). Dit duurt ca. 20 min. Snijd ondertussen de gorgonzola in blokjes van ca. 1 cm.

Roer de ricotta, appel, de helft van de gorgonzola en 1 el citroensap (per 4 personen) door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel een zout.

Laat 2 min. staan met een deksel op de pan. Verdeel dan de rest van de gorgonzola erover en garneer met het venkelgroen en een citroenpartje.

bereidingstipGeen skottelbraai-paellapan? Gebruik dan een hapjespan met deksel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Skottelbraai risotto met venkel en gorgonzola

Deze skottelbraai risotto is romig door de ricotta en gorgonzola maar ook fris door de appel en venkel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig