Pasta met paprika en tomatensaus met vegagehakt
In plaats van gewone gehakt gebruiken we in deze pasta vegetarische gehakt. Net zo lekker!
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s, snijd in vieren en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 2 cm lang. Kook de pasta in 8 min. beetgaar.
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook 3 min. Voeg de paprika en het venkelzaad toe en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak het vegagehakt op hoog vuur in 2 min. krokant. Zet het vuur laag, voeg de tomatensaus toe en warm even door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta af en schep het paprikamengsel en de helft van de rucola erdoor. Verdeel over de borden en schep de saus erop. Garneer met de rest van de rucola.
Pasta met paprika en tomatensaus met vegagehakt
In plaats van gewone gehakt gebruiken we in deze pasta vegetarische gehakt. Net zo lekker!
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s, snijd in vieren en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 2 cm lang. Kook de pasta in 8 min. beetgaar.
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook 3 min. Voeg de paprika en het venkelzaad toe en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak het vegagehakt op hoog vuur in 2 min. krokant. Zet het vuur laag, voeg de tomatensaus toe en warm even door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta af en schep het paprikamengsel en de helft van de rucola erdoor. Verdeel over de borden en schep de saus erop. Garneer met de rest van de rucola.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
2 tenen knoflook
1 zak paprikamix
250 g volkorenpenne
3 el traditionele olijfolie
2 tl gemalen venkelzaad
350 g vega fijngehakt
690 g passata di pomodoro
75 g rucola