Penne met gehaktballetjes en venkel-tomatensaus
Pasta penne, altijd goed toch? Deze penne maken we o.a. met gehaktballetjes, venkel en paprika
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit 2/3 van de olijfolie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel. Halveer de knollen in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
Voeg de knoflook en venkel toe aan de ui en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de passata en de bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 min. stoven. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 3 min. bruin. Voeg de paprika toe en bak op middelhoog vuur 10 min. Schep regelmatig om.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en meng door de venkelsaus. Verdeel de sla en de gehaktballetjes met paprika over de borden. Schep de pasta met venkel-tomatensaus erop en serveer.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Penne met gehaktballetjes en venkel-tomatensaus
Pasta penne, altijd goed toch? Deze penne maken we o.a. met gehaktballetjes, venkel en paprika
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit 2/3 van de olijfolie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel. Halveer de knollen in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
Voeg de knoflook en venkel toe aan de ui en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de passata en de bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 min. stoven. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 3 min. bruin. Voeg de paprika toe en bak op middelhoog vuur 10 min. Schep regelmatig om.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en meng door de venkelsaus. Verdeel de sla en de gehaktballetjes met paprika over de borden. Schep de pasta met venkel-tomatensaus erop en serveer.
variatietip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
1 groene paprika
2 venkelknollen
690 g biologische passata di pomodoro
1 kippenbouillontablet
12 Hollandse gehaktballetjes
300 g penne
35 g veldsla