Penne met sardientjes, venkel en rozijnen
Pasta, we worden het nooit basta! Neem deze heerlijke variant met penne, sardientjes, venkel en rozijnen bijvoorbeeld. Makkelijk om te maken en beslist een feest op je bord.
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Snijd het venkelgroen van de venkel en bewaar. Snijd elke venkelknol in kwarten, snijd de kwarten in de breedte in plakjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui met de venkel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook en azijn toe en gaar de groenten nog 15 min. op laag vuur. Roer af het toe.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar 150 ml (per 4 personen) van het kookvocht.
Bak ondertussen in de rest van de olie de rest van de knoflook en het paneermeel in 5 min. op middelhoog vuur lichtbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep uit de pan.
Verwijder ondertussen de graatjes uit de sardines. Roer de sardines, rozijnen, pasta en het kookvocht door de venkel en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de pasta op borden en bestrooi met het paneermeel. Snijd het venkelgroen fijn en verdeel over de borden.
Penne met sardientjes, venkel en rozijnen
Pasta, we worden het nooit basta! Neem deze heerlijke variant met penne, sardientjes, venkel en rozijnen bijvoorbeeld. Makkelijk om te maken en beslist een feest op je bord.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Snijd het venkelgroen van de venkel en bewaar. Snijd elke venkelknol in kwarten, snijd de kwarten in de breedte in plakjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui met de venkel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook en azijn toe en gaar de groenten nog 15 min. op laag vuur. Roer af het toe.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar 150 ml (per 4 personen) van het kookvocht.
Bak ondertussen in de rest van de olie de rest van de knoflook en het paneermeel in 5 min. op middelhoog vuur lichtbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep uit de pan.
Verwijder ondertussen de graatjes uit de sardines. Roer de sardines, rozijnen, pasta en het kookvocht door de venkel en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de pasta op borden en bestrooi met het paneermeel. Snijd het venkelgroen fijn en verdeel over de borden.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 venkelknollen
3 tenen knoflook
4 el traditionele olijfolie
1 el wittewijnazijn
300 g penne
50 g paneermeel
240 g sardinefilets
50 g rozijnen