Penne met hartige venkel-pancettasaus
De frisse en anijsachtige smaak van venkel past perfect bij de hartige pancetta in deze saus.
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur in 5 min. rondom aan. Zet het vuur laag en bak de braadworsten in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de braadworsten in plakjes. Giet de pasta af en meng met de braadworst door de saus.
Snijd de knoflook fijn. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in flinterdunne reepjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, hutspotgroenten, venkel en peper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de pancettasaus toe en verwarm 3 min. Roer regelmatig.
Snijd de braadworsten in plakjes. Giet de pasta af en meng met de braadworst door de saus.
Penne met hartige venkel-pancettasaus
De frisse en anijsachtige smaak van venkel past perfect bij de hartige pancetta in deze saus.
hoofdgerecht
null personen
815 kcal
17 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur in 5 min. rondom aan. Zet het vuur laag en bak de braadworsten in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de braadworsten in plakjes. Giet de pasta af en meng met de braadworst door de saus.
Snijd de knoflook fijn. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in flinterdunne reepjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, hutspotgroenten, venkel en peper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de pancettasaus toe en verwarm 3 min. Roer regelmatig.
Snijd de braadworsten in plakjes. Giet de pasta af en meng met de braadworst door de saus.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
4 braadworsten
300 g penne
1 teen knoflook
2 venkelknollen
500 g verse gesneden hutspotgroenten
400 g pancettasaus