Naanbrood-pizza met vegagehakt
Pizza zonder vlees of vis, met vegagehakt en een bodem van Indiaas brood.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit ¼ olie in een koekenpan en bak het fijngehakt 4 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen ⅓ van de tomaten in kwarten en de basilicumblaadjes fijn. Neem het fijngehakt van het vuur en meng er de gesneden tomaat, het basilicum en de tomaatsalade door. Leg de naanbroden op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Verkruimel de witte kaas en verdeel de helft over de broden. Schep het fijngehaktmengsel erop en verdeel de rest van de kaaskruimels erover.
Bak de naanpizza’s ca. 10 min. boven elkaar in de oven. Wissel de platen halverwege. Halveer ondertussen de rest van de tomaten en doe met ⅔ rucola in een schaal. Meng de rest van de olie met de balsamicoazijn tot een dressing en schep door de tomaten-rucolasalade. Neem de pizza’s uit de oven en verdeel de rest van de rucola erover. Serveer met de tomatensalade.
Pizza van naanbrood met vegagehakt
Instructievideo - 02:24 min.
Naanbrood-pizza met vegagehakt
Pizza zonder vlees of vis, met vegagehakt en een bodem van Indiaas brood.
hoofdgerecht
null personen
880 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit ¼ olie in een koekenpan en bak het fijngehakt 4 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen ⅓ van de tomaten in kwarten en de basilicumblaadjes fijn. Neem het fijngehakt van het vuur en meng er de gesneden tomaat, het basilicum en de tomaatsalade door. Leg de naanbroden op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Verkruimel de witte kaas en verdeel de helft over de broden. Schep het fijngehaktmengsel erop en verdeel de rest van de kaaskruimels erover.
Bak de naanpizza’s ca. 10 min. boven elkaar in de oven. Wissel de platen halverwege. Halveer ondertussen de rest van de tomaten en doe met ⅔ rucola in een schaal. Meng de rest van de olie met de balsamicoazijn tot een dressing en schep door de tomaten-rucolasalade. Neem de pizza’s uit de oven en verdeel de rest van de rucola erover. Serveer met de tomatensalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el traditionele olijfolie
350 g vega fijngehakt
500 g snoepgroente tomatenmix
15 verse basilicum
150 g bruschetta tomaatsalade
4 naanbroden naturel
200 g witte kaas
75 g rucola
2 el balsamicoazijn
Dit heb je nodig
bakpapier