Hollandse bonenstoof met boerenkool
bewaar
bewaar

Hollandse bonenstoof met boerenkool

Boerenkool is ook heel geschikt om te stoven. Lekker met de frisse venkel en zachte bonen.

15 min. bereiden / 5 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Halveer de venkel en verwijder de stelen en harde kern. Snijd de helften in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de venkel en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de tomaten in parten en voeg samen met de bonen, boerenkool, het water en de bouillontablet toe aan de venkel. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven.

Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de spekjes in 5 min. krokant. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de blaadjes van de selderij fijn. Breng de stoof op smaak met peper en bestrooi vlak voor het serveren met het spek en de selderij.

combinatietipLekker met meergranen stokbrood.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hollandse bonenstoof met boerenkool

Boerenkool is ook heel geschikt om te stoven. Lekker met de frisse venkel en zachte bonen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig