Hollandse bonenstoof met boerenkool
Boerenkool is ook heel geschikt om te stoven. Lekker met de frisse venkel en zachte bonen.
Aan de slag
Halveer de venkel en verwijder de stelen en harde kern. Snijd de helften in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de venkel en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de tomaten in parten en voeg samen met de bonen, boerenkool, het water en de bouillontablet toe aan de venkel. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de spekjes in 5 min. krokant. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de blaadjes van de selderij fijn. Breng de stoof op smaak met peper en bestrooi vlak voor het serveren met het spek en de selderij.
Hollandse bonenstoof met boerenkool
Boerenkool is ook heel geschikt om te stoven. Lekker met de frisse venkel en zachte bonen.
hoofdgerecht
null personen
325 kcal
15 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Halveer de venkel en verwijder de stelen en harde kern. Snijd de helften in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de venkel en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de tomaten in parten en voeg samen met de bonen, boerenkool, het water en de bouillontablet toe aan de venkel. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de spekjes in 5 min. krokant. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de blaadjes van de selderij fijn. Breng de stoof op smaak met peper en bestrooi vlak voor het serveren met het spek en de selderij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 venkelknol
1 teen knoflook
25 g ongezouten roomboter
1 schaal Tasty Tom trostomaat
450 g rode en bruine bonen mix
300 g verse boerenkool
300 ml water
1 groentebouillonblokje
150 g vegetarische spekreepjes
20 g verse selderij