Rivierkreeftjescocktail
Dit jaar wéér garnalencocktail? Nee, we gaan voor rivierkreeftjes!
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de mayonaise, yoghurt, wasabi en 1 el limoensap per 4 personen in een kommetje en meng tot een egale dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de rivierkreeftjes met het limoenrasp. Schaaf de komkommer in plakjes. Schil de avocado en schaaf met een dunschiller linten van het vruchtvlees. Besprenkel met 1 el limoensap per 4 personen. Snijd de waterkers grof, meng met de komkommer en ¾ van de rivierkreeftjes. Verdeel over de whiskyglazen. Verdeel de avocadolinten erover, besprenkel met de dressing en garneer met de rest van de rivierkreeftjes. Bestrooi met het sesamzaad.
Rivierkreeftjescocktail
Dit jaar wéér garnalencocktail? Nee, we gaan voor rivierkreeftjes!
voorgerecht
null personen
235 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de mayonaise, yoghurt, wasabi en 1 el limoensap per 4 personen in een kommetje en meng tot een egale dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de rivierkreeftjes met het limoenrasp. Schaaf de komkommer in plakjes. Schil de avocado en schaaf met een dunschiller linten van het vruchtvlees. Besprenkel met 1 el limoensap per 4 personen. Snijd de waterkers grof, meng met de komkommer en ¾ van de rivierkreeftjes. Verdeel over de whiskyglazen. Verdeel de avocadolinten erover, besprenkel met de dressing en garneer met de rest van de rivierkreeftjes. Bestrooi met het sesamzaad.
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 limoen
2½ el mayonaise
1 el milde yoghurt
1 tl wasabipaste
200 g verse rivierkreeftjes
½ komkommer
1 avocado
40 g waterkers
1 el zwart sesamzaad
Dit heb je nodig
dunschiller
whiskyglazen