Sushibombe met rivierkreeftjes, avocado en zalm
Ben jij klaar voor een sushi-smaakexplosie?
Aan de slag
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal. Meng de suiker en rijstazijn door elkaar en vervolgens door de rijst. Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt ca. 25 min.
Snijd ondertussen de rivierkreeftjes grof. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de helft van het limoenrasp en een ½ el -sap (per 4 personen) door de rivierkreeftjes. Snijd de komkommer met een dunschiller tot aan de zaadlijsten in de lengte in dunne repen. Snijd het middelste deel in de breedte in dunne plakken. Halveer de avocado's in de lengte en verwijder de pit met een lepel en snijd het vruchtvlees in dunne halve plakje. Besprenkel met de rest van het limoensap.
Bekleed de kom ruim met vershoudfolie en zorg dat het ruim over de randen hangt. Schep ⅔ van de afgekoelde sushirijst in de kom. Verspreid over de kom en zorg ervoor dat je overal een gelijke laag van 1½ cm dik krijgt. De randen worden ca. 8 cm hoog. Druk met de bolle kant van een lepel de rijst goed aan en glad.
Besmeer de rijst met de mayonaise, verdeel de rest van het limoenrasp erover, verkruimel de helft van de nori erboven. Verdeel dit over de hele laag rijst. Verdeel er vervolgens de avocadoplakjes en dan het rivierkreeftjesmengsel over. Beleg met de halve plakjes komkommer. Bedek met de rest van de sushirijst en druk aan, dek af met de overhangende vershoudfolie en druk nogmaals gelijkmatig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Halveer ondertussen de plakken zalm in de lengte. Rol op tot roosjes. Snijd de helft van de komkommerlinten in de lengte en draai van alle linten roosjes. Hak de wasabibollen grof. Neem de kom met rijst uit de koelkast, vouw de folie open, leg een platte serveerschaal op de opening van kom, keer om en stort de bombe voorzichtig op een serveerbord. Verwijder de folie.
Verdeel de zalm- en komkommerroosjes op en rondom de bombe. Verkruimel de rest van de nori snack erboven en bestrooi met de gehakte wasabibollen. Serveer met de sojasaus.
Sushibombe met rivierkreeftjes, avocado en zalm
Instructievideo - 00:49 min.
Sushibombe met rivierkreeftjes, avocado en zalm
Ben jij klaar voor een sushi-smaakexplosie?
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
40 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal. Meng de suiker en rijstazijn door elkaar en vervolgens door de rijst. Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt ca. 25 min.
Snijd ondertussen de rivierkreeftjes grof. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de helft van het limoenrasp en een ½ el -sap (per 4 personen) door de rivierkreeftjes. Snijd de komkommer met een dunschiller tot aan de zaadlijsten in de lengte in dunne repen. Snijd het middelste deel in de breedte in dunne plakken. Halveer de avocado's in de lengte en verwijder de pit met een lepel en snijd het vruchtvlees in dunne halve plakje. Besprenkel met de rest van het limoensap.
Bekleed de kom ruim met vershoudfolie en zorg dat het ruim over de randen hangt. Schep ⅔ van de afgekoelde sushirijst in de kom. Verspreid over de kom en zorg ervoor dat je overal een gelijke laag van 1½ cm dik krijgt. De randen worden ca. 8 cm hoog. Druk met de bolle kant van een lepel de rijst goed aan en glad.
Besmeer de rijst met de mayonaise, verdeel de rest van het limoenrasp erover, verkruimel de helft van de nori erboven. Verdeel dit over de hele laag rijst. Verdeel er vervolgens de avocadoplakjes en dan het rivierkreeftjesmengsel over. Beleg met de halve plakjes komkommer. Bedek met de rest van de sushirijst en druk aan, dek af met de overhangende vershoudfolie en druk nogmaals gelijkmatig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Halveer ondertussen de plakken zalm in de lengte. Rol op tot roosjes. Snijd de helft van de komkommerlinten in de lengte en draai van alle linten roosjes. Hak de wasabibollen grof. Neem de kom met rijst uit de koelkast, vouw de folie open, leg een platte serveerschaal op de opening van kom, keer om en stort de bombe voorzichtig op een serveerbord. Verwijder de folie.
Verdeel de zalm- en komkommerroosjes op en rondom de bombe. Verkruimel de rest van de nori snack erboven en bestrooi met de gehakte wasabibollen. Serveer met de sojasaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g sushirijst
1 tl fijne kristalsuiker
75 ml rijstazijn
½ tl zout
100 g rivierkreeftjes
1 limoen
1 komkommer
2 eetrijpe avocado's
3 el mayonaise
10 g nori snack
100 g gerookte zalm
30 g wasabibollen
4 el sojasaus
Dit heb je nodig
dunschiller
vershoudfolie
diepe glazen kom (ca. 1 liter)