Mini-sushisandwiches met zalm en kip
Sushilovers opgelet: zelfs je bammetje maak je nu in sushistijl.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de azijn met het zout en de suiker in een steelpan. Roer tot het zout en de suiker zijn opgelost. Schep de rijst voorzichtig in een ruime, lage schaal en sprenkel het azijnmengsel erover. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Knip ondertussen elk norivel in 4 vierkantjes. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak fijn.
Beleg 8 norivel-vierkantjes met de rijst, besmeer met 4 el mayonaise en verdeel de avocado erover. Verdeel de sla over 4 van deze vierkantjes en beleg de 4 andere vierkantjes met de aspergetips. Verdeel de zalm over de sla en de kipfilet over de aspergetips. Besmeer de kipfilet met de rest van de mayonaise. Dek af met de rest van de norivel-vierkantjes en druk licht aan. Snijd schuin doormidden en snijd nogmaals schuin doormidden. Verdeel over een serveerschaal.
Mini-sushisandwiches met zalm en kip
Sushilovers opgelet: zelfs je bammetje maak je nu in sushistijl.
null porties
70 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de azijn met het zout en de suiker in een steelpan. Roer tot het zout en de suiker zijn opgelost. Schep de rijst voorzichtig in een ruime, lage schaal en sprenkel het azijnmengsel erover. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Knip ondertussen elk norivel in 4 vierkantjes. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak fijn.
Beleg 8 norivel-vierkantjes met de rijst, besmeer met 4 el mayonaise en verdeel de avocado erover. Verdeel de sla over 4 van deze vierkantjes en beleg de 4 andere vierkantjes met de aspergetips. Verdeel de zalm over de sla en de kipfilet over de aspergetips. Besmeer de kipfilet met de rest van de mayonaise. Dek af met de rest van de norivel-vierkantjes en druk licht aan. Snijd schuin doormidden en snijd nogmaals schuin doormidden. Verdeel over een serveerschaal.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g sushirijst
1½ el rijstazijn
1 tl zeezout
1 tl kristalsuiker
4 norivellen
2 eetrijpe avocado's
5 el mayonaise
25 g slamelange rode biet
100 g groene aspergetips
100 g gerookte zalm
100 g gerookte kipfiletplakjes