Sushisoep
Sushilover? Maak er eens soep van in plaats van de bekende rolletjes. Echt lekker!
Aan de slag
Doe de sushirijst in een zeef en spoel af onder de kraan. Doe de rijst in een pan samen met de kokosmelk, het water en de bouillontabletten. Schil de gember, snijd in stukken en voeg toe aan de rijst. Breng aan de kook en laat de soep ca. 20 min. met de deksel op de pan koken tot de rijst helemaal zacht is. Meng er ⅔ van de rijstazijn door. Verwijder de gember uit de soep.
Snijd ondertussen de zalmfilet in blokjes van 1 cm. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Snijd de avocado in plakjes. Verdun de wasabi met de rest van de rijstazijn.
Schep de rijstsoep in de kommen. Leg de komkommer, avocado en zalm erop. Besprenkel met de wasabidressing en bestrooi met het sesamzaad. Leg er per kom 2 norisnacks op en serveer de rest erbij. Serveer met eetstokjes en een lepel.
Sushisoep
Sushilover? Maak er eens soep van in plaats van de bekende rolletjes. Echt lekker!
hoofdgerecht
null personen
561 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe de sushirijst in een zeef en spoel af onder de kraan. Doe de rijst in een pan samen met de kokosmelk, het water en de bouillontabletten. Schil de gember, snijd in stukken en voeg toe aan de rijst. Breng aan de kook en laat de soep ca. 20 min. met de deksel op de pan koken tot de rijst helemaal zacht is. Meng er ⅔ van de rijstazijn door. Verwijder de gember uit de soep.
Snijd ondertussen de zalmfilet in blokjes van 1 cm. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Snijd de avocado in plakjes. Verdun de wasabi met de rest van de rijstazijn.
Schep de rijstsoep in de kommen. Leg de komkommer, avocado en zalm erop. Besprenkel met de wasabidressing en bestrooi met het sesamzaad. Leg er per kom 2 norisnacks op en serveer de rest erbij. Serveer met eetstokjes en een lepel.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g sushirijst
400 ml kokosmelk
1 l water
2 kippenbouillontabletten
3 cm verse gember
3 el rijstazijn
300 g verse zalmfilets
½ komkommer
1 avocado
2 tl wasabipaste
1 tl geroosterd zwart sesamzaad
1 bakje nori snack