Sushiwafels
Recept van Desmond Gerritse, van Our Hangry Kitchen
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe in een grote schaal en laat afkoelen. Snijd ondertussen de nori snacks fijn en rooster het sesamzaad. Voeg toe aan de sushirijst.
Het wafelijzer gebruik je alleen als pers. Bekleed de binnenkant met vershoudfolie en maak wat vochtig met water. Leg voor elke wafel ¼ el sushirijst in het wafelijzer en druk plat door het ijzer te sluiten. Doe het wafelijzer weer open, haal de wafels eruit (dit gaat makkelijk omdat de rijst kleverig is) en leg op een bord. Serveer met de toppings in schaaltjes apart zodat iedereen zijn eigen wafel kan beleggen. Serveer met sojasaus.
Sushiwafels
Instructievideo - 00:28 min.
Sushiwafels
Recept van Desmond Gerritse, van Our Hangry Kitchen
null personen
500 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe in een grote schaal en laat afkoelen. Snijd ondertussen de nori snacks fijn en rooster het sesamzaad. Voeg toe aan de sushirijst.
Het wafelijzer gebruik je alleen als pers. Bekleed de binnenkant met vershoudfolie en maak wat vochtig met water. Leg voor elke wafel ¼ el sushirijst in het wafelijzer en druk plat door het ijzer te sluiten. Doe het wafelijzer weer open, haal de wafels eruit (dit gaat makkelijk omdat de rijst kleverig is) en leg op een bord. Serveer met de toppings in schaaltjes apart zodat iedereen zijn eigen wafel kan beleggen. Serveer met sojasaus.
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g sushirijst
3 el sushiazijn
8 vellen nori snack
1 el sesamzaad
300 g zalmfilet
1 avocado
1 rode peper
1 salade-ui
100 g rodekool
Dit heb je nodig
vershoudfolie
wafelijzer