Rivierkreeftjescocktail met whiskysaus
Perfecte start voor een etentje. De smaakmaker is de zelfgemaakte whiskysaus.
Aan de slag
Meng voor de saus de whisky, mayonaise, ketchup en tabasco in een kom. Breng op smaak met peper en zout en zet apart tot gebruik.
Snijd de tomaten in kwarten, doe in een kom en schep om met de rivierkreeftjes. Verdeel de rucola over de bodem van de glazen. Schep de rivierkreeftjes en tomaten erop. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de whiskysaus over de glazen en garneer met de bieslook.
Rivierkreeftjescocktail met whiskysaus
Perfecte start voor een etentje. De smaakmaker is de zelfgemaakte whiskysaus.
voorgerecht
null personen
180 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Meng voor de saus de whisky, mayonaise, ketchup en tabasco in een kom. Breng op smaak met peper en zout en zet apart tot gebruik.
Snijd de tomaten in kwarten, doe in een kom en schep om met de rivierkreeftjes. Verdeel de rucola over de bodem van de glazen. Schep de rivierkreeftjes en tomaten erop. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de whiskysaus over de glazen en garneer met de bieslook.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el whisky
3 el mayonaise
1 el ketchup
1 tl tabasco
250 g cherrytomaten
250 g verse rivierkreeftjes
2 el verse bieslook
40 g pittige rucola
Dit heb je nodig
cocktailglazen