Bananen-nicecream met sesamzaad
Een verrassende combinatie met sesam en banenensoftijs.
Aan de slag
Snijd de bananen in plakjes, doe in een diepvrieszakje en leg minimaal 5 uur in de vriezer. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de vrucht.
Doe het vanillemerg met het zwart sesamzaad, de tahini, kokosmelk en bevroren banaan in de kom van de keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot het ijs de consistentie heeft van softijs. Verdeel over twee kommen en garneer met het limoenrasp en de munt.
Bananen-nicecream met sesamzaad
Een verrassende combinatie met sesam en banenensoftijs.
nagerecht
null personen
375 kcal
10 min. bereiden
300 min. wachten
Aan de slag
Snijd de bananen in plakjes, doe in een diepvrieszakje en leg minimaal 5 uur in de vriezer. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de vrucht.
Doe het vanillemerg met het zwart sesamzaad, de tahini, kokosmelk en bevroren banaan in de kom van de keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot het ijs de consistentie heeft van softijs. Verdeel over twee kommen en garneer met het limoenrasp en de munt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 bananen
1 vanillestokje
1 limoen
2 el geroosterd zwart sesamzaad
1 el tahin
75 ml kokosmelk
1 takje verse munt
Dit heb je nodig
keukenmachine