Italiaanse gevulde parelhoenfiletrolletjes met peterseliepesto en pancetta
Parelhoen op z'n Italiaans met een vulling van peterseliepesto en ingepakt in pancetta: lekker!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de kaas en snijd de peterselie fijn. Doe de pecannoten, kaas en knoflook in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer en maal fijn. Voeg de peterselie en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper.
Leg elke parelhoenfilet tussen 2 stukken vershoudfolie. Sla de filets met een steelpan tot dunne lapjes van ca. een ½ cm dik. Verwijder de folie en bestrijk elk filetlapje met 1 el van de pesto. Rol ze op en wikkel elk rolletje in 2 plakjes ontbijtspek. Zet eventueel vast met een satéprikker. Verhit de boter in een koekenpan en bak de rolletjes in 2 min. op hoog vuur rondom bruin.
Leg ze in de ovenschaal en bak ca. 15 min. in de oven gaar. Snijd in schuine plakken en serveer de rest van de pesto ernaast.
Gevulde parelhoenfiletrolletjes met peterseliepesto en pancetta
Instructievideo - 02:40 min.
Italiaanse gevulde parelhoenfiletrolletjes met peterseliepesto en pancetta
Parelhoen op z'n Italiaans met een vulling van peterseliepesto en ingepakt in pancetta: lekker!
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de kaas en snijd de peterselie fijn. Doe de pecannoten, kaas en knoflook in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer en maal fijn. Voeg de peterselie en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper.
Leg elke parelhoenfilet tussen 2 stukken vershoudfolie. Sla de filets met een steelpan tot dunne lapjes van ca. een ½ cm dik. Verwijder de folie en bestrijk elk filetlapje met 1 el van de pesto. Rol ze op en wikkel elk rolletje in 2 plakjes ontbijtspek. Zet eventueel vast met een satéprikker. Verhit de boter in een koekenpan en bak de rolletjes in 2 min. op hoog vuur rondom bruin.
Leg ze in de ovenschaal en bak ca. 15 min. in de oven gaar. Snijd in schuine plakken en serveer de rest van de pesto ernaast.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
40 g Manchego kazen
30 g verse peterselie
50 g gezouten pecannoten
1 teen knoflook
6 el olijfolie extra vierge
4 parelhoenfilets
8 plakjes gerookt ontbijtspek
30 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
vershoudfolie
lage ovenschaal (20 x 30 cm)