Zuurkoolstamp met gerookte makreel
Zo, dat is een flinke stamppot. Prei, zuurkool, Amsterdamse uien en makreel: lekker!
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. op middelhoog vuur. Spoel ondertussen de zuurkool in een bolzeef onder koud stromend water. Voeg de zuurkool toe aan de prei en stoof nog 3 min. op laag vuur mee zonder deksel op de pan, zodat het vocht kan verdampen. Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken. Verdeel de makreel in stukken.
Schep de aardappelpuree door de groenten en verwarm nog ca. 4 min. Schep goed om. Schep de mosterd en Amsterdamse ui erdoor. Verdeel de stukken makreel erover en serveer.
Zuurkoolstamp met gerookte makreel
Zo, dat is een flinke stamppot. Prei, zuurkool, Amsterdamse uien en makreel: lekker!
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. op middelhoog vuur. Spoel ondertussen de zuurkool in een bolzeef onder koud stromend water. Voeg de zuurkool toe aan de prei en stoof nog 3 min. op laag vuur mee zonder deksel op de pan, zodat het vocht kan verdampen. Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken. Verdeel de makreel in stukken.
Schep de aardappelpuree door de groenten en verwarm nog ca. 4 min. Schep goed om. Schep de mosterd en Amsterdamse ui erdoor. Verdeel de stukken makreel erover en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el arachideolie
300 g gesneden prei
500 g zuurkool naturel
340 g Amsterdamse uien
260 g verse gerookte makreelfilet
800 g aardappelpuree met boter
1 el grove Zaanse mosterd